Härkätien kynsilaukka — De Re Allii Sativi ry

Mikä tämä yhdistys on?

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää valkosipulin (tunnetaan Suomessa myös nimellä kynsilaukka) tunnettavuutta ja käyttöä. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys pyrkii kertomaan kasvista ja kaikkeen siihen liittyvästä asiallisesti, luotettavasti, tutkittuun tietoon ja viljelykokemukseen perustuen. Yhdistys voi järjestää asiaan liittyvää valistusta luentojen ja erityisten tilaisuuksien muodossa. Valkosipuliasiaan liittyen voidaan järjestää laajempia tapahtumia kuten kynsilaukkamarkkinat. Toimintansa tueksi yhdistys voi harjoittaa kirjallista julkaisutoimintaa ja toimia internetin mahdollistamin keinoin.

Edistämme kasvin viljelyä ja käyttöä

Yhdistys voi tehdä yhteistyötä kynsilaukan tuottajien ja yksittäisten toimijoiden kanssa tarkoitustensa edistämiseksi. Yhdistys voi pitää yllä malliviljelmää. Tietosivuilta löytää viljelyyn liittyvät perusasiat.


Pidämme yllä keskustelua

Yhdistys toimii sosiaalisessa mediassa aktiivisesti. Yhdistyksen Facebook-sivulle pääsee tästä. Yhdistysten jäsenten ääni kuuluu asiantuntevasti keskusteluryhmissä. Mestariluokka-periaatteella toimiva Facebook-ryhmä "Valkosipuli. Harrastajat ja kasvattajat" ei ole varsinaisesti yhdistyksen keskusteluryhmä Facebookissa mutta sitä voidaan suositella kaikille jotka haluavat osallistua asiantuntevasti johdettuun ja tiukasti moderoituun ryhmään.

Julkaisemme lehteä

Yhdistys  julkaisee heti rekisteröitymisen jälkeen kausijulkaisua nimeltä Kynsilaukan maailma" Kynsilaukan maailma — De Re Allii Sativi". Lehti ilmestyy verkkojulkaisuna neljä kertaa vuodessa.

Järjestämme tapahtumia

Suunnitteilla on ensimmäiset, täysin uudella konseptilla toteutettavat markkinat syyskuussa 2024 Liedon Vanhalinnan kartanon maisemissa. Historiallinen päivämäärä on 21.09.2024.